Programime Java per Android

Çfarë ëshë Android?

Android është një sistem operativ për aparaturat “smart” që përfshihen disa familje produktesh. Mbi këto veçojmë një përdorim të gjerë në smartphone dhe tablet. Android është një projekt i nisur dhe sponsorizuar nga Google. Ky OS ka shumë veçori dhe funksione mbi aparaturat me prekje.

Pse Android?

Android është sistemi operativ më i instaluar në smartphone dhe ka gjithashtu përdorim të gjerë në tablet. Të krijosh programe për Android do të thotë të kesh një përdorues të numërt në mbi 190 shtete të botës.

android-programime-mesime-kurse

Mësime për Android!

Në faqen tonë do të gjeni një seri mësimesh se si të programoni në Android. Nëse dëshironi kurse private, na kontaktoni në privat.Ju mirëpresim!

Sipërfaqja e Trekëndëshit në Java

Një program i thjesht për të llogaritur sipërfaqen e trekëndëshit ne gjuhen e programimit Java! Mjafton qe te krijoni një klasë në java me emrin SiperfaqeTrekendeshit, dhe ta bëni run.

class SiperfaqeTrekendeshit{
	public static void main (String[] args){
		int baza;
		int lartesia;
		int siperfaqa;
		
		baza = 5;
		lartesia = 10;
		
		siperfaqa = baza * lartesia / 2;
		System.out.println("Siperfaqja e trekendeshit eshte: "+ siperfaqa);
		}
	}