Categories
Mesime Java

Sipërfaqja e Trekëndëshit në Java

Një program i thjesht për të llogaritur sipërfaqen e trekëndëshit ne gjuhen e programimit Java! Mjafton qe te krijoni një klasë në java me emrin SiperfaqeTrekendeshit, dhe ta bëni run.

class SiperfaqeTrekendeshit{
	public static void main (String[] args){
		int baza;
		int lartesia;
		int siperfaqa;
		
		baza = 5;
		lartesia = 10;
		
		siperfaqa = baza * lartesia / 2;
		System.out.println("Siperfaqja e trekendeshit eshte: "+ siperfaqa);
		}
	}

By Lirenti

I pasionuar pas informatikës, teknologjisë së bukurës. Fraza e preferuar "We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly".

2 replies on “Sipërfaqja e Trekëndëshit në Java”

Pershendetje ADM

Me ane te kesaj letre deshta me ju pergezu per faqen qe e keni, mirpo smund tju pergezoj per punun qe jeni duke e bere ne kete faqe.
Per qfare arsye! Arsyjet jane te shumta, njera nder ta eshte qe mos puna juaj dmth qe disa muaj kjo faqe ska bere as nje postim.

Po ashtu kjo faqe ma shume i takon gjuhes Java e jo tutorialeve palidhje (copy paste).

Shpresoj qe do te mushet me mbishkrime te gjuhes java te cilat jane te nevojshme.

Me Respekt
Dardani

Pershendetje Dardan!
Faleminderit per komentin tuaj!
Materialet ne kete faqe nuk njohin COPY/PASTE dhe sa na premton koha shrkuajm diçka!
Kemi dash te shkruaj mesime duke nis nga fillimi i Java, pasi do te ishte pak absurde te kaloje ne nje hap te avancuar direkt.
Kalofsh mire!

Leave a Reply