Çfarë është Java dhe si ndryshon nga gjuhët e tjera të programimit?

Java është një gjuhë programimi e njohur për aftësinë e saj të punojë në shumë platforma. Ajo ndryshon nga gjuhët e tjera për shkak të strukturës së saj të veçantë dhe është e përdorur gjerësisht në zhvillimin e aplikacioneve web, desktop dhe mobile.

Një tjetër avantazh i Javës është që ajo është e disponueshme si një gjuhë programimi falas, dhe mund të përdoret në mënyra të ndryshme. Për shembull, nëse doni të zhvilloni aplikacione për Android, mund të përdorni Android SDK, e cila është e bazuar në Java. Kjo bën që Java të jetë një zgjedhje e shpeshtë për zhvilluesit e aplikacioneve mobile.