Java Platform – Standard Edition

 

Qe te ekzekutoni programet dhe applets ne Java ju duhet te keni nje kopje te JRE (Java Runtime Environment) ne sistemin tuaj. Per te punuar me aplikacionet dhe applets ju duhet te keni JDK (Java Development Kit), e cila perfshin JRE.

Pasi Sun eshte blere nga Oracle, ju mund te shkarkoni Java ne faqen e Shkarkimeve te Oracle:
Shkarko JAVA SE, ne momentin qe jemi duke shkruajtur versioni me i fundit eshte JDK 6 Update 21.

Leave a Reply