Eclipse – Editor dhe Kompilator per Java

Në këto postime të para, do ju prezantojmë me disa vegla (tools) mjaft te rëndësishme për Java! Siç është rasti i editorit dhe kompilatorit per java Eclipse. Krijuar nga IBM në Nëntor të vitit 2001 Eclipse Project  dhe me pas si Eclipse Foundation rreth vitit 2004 ne platform jo përfituese. Eclipse është një komunitet open source, me projekte te cilat janë fokusuara mbi krijimin e veglave “open” për të zhvilluar dhe menaxhuar software-re gjate gjithë kohëzgjatjes se tij.

Eclipse nuk përdoret vetëm nga programuesit e Java por dhe ata te C++, PHP, Python, si dhe Lisp.

Shkarko Eclipse sipas platformës tuaj dhe me pas vendoseni kartelën ne brendësi te Programeve tuaja. Eclipse nuk ka nevojë per instalim.
Krijoni një lidhje te programit mbi Desktop për ta ekzekutuar me lehte.

Mos harroni te shtoni Java.al në listën e faqeve tuaja te preferuara! Se shpejti do te nisi kursi JAVA për fillestaret! Keshillojeni dhe miqeve tuaj këtë faqe.

3 Comments

Leave a Reply