Gjeneracioni i ri i faqeve Web HTML5 – Teknikat që duhet të dini

Versioni aktual që përdoret për të ndërtuar një faqe web është HTML 4. Versioni i ri HTML5 është në një fazë testimi ku janë futur elemente të rinj si dhe atribute për një website modern. Html 5 deri tani mbështetet pjesërisht nga shfletuesit kryesor si: Chrome, Firefox, Opera dhe Safari, por në versionet e ardhshme të këtyre emrave priten të jenë komplet të pajtueshëm me funksionet e reja. Ekipi që është duke punuar me zhvillimin e kësaj gjuhe quhet, Web Hypertext Application Technology Working Group ( shkurt WHATWG) dhe është e përbëre nga disa programatorë të pavarur.
Continue reading