Maksimumi i dy numrave në Java me Input

Në këtë ushtrim ne Java do të përqendrohemi të gjejmë numrin më të madh të futur nga përdoruesi. Kodi në vijim kryen një kontroll të vetëm x > y dhe me pas shpreh në ekran (output) vlerat dhe përgjigjen.

Rreshti Scanner in = new Scanner(System.in); merr në input një numër nga tastiera. Kemi lënë rastin për gabimet që mund te ndodhin nga futja e numrit. Vazhdoni të shtoni një kontroll nëse numri i futur është numër apo jo! (DETYRE)

package al.java.max;

import java.util.Scanner;

public class NumriMax {

	/**
	 * Program për te gjetur Maksimumin midis dy numrash
	 * 
	 * @throws IOException
	 */

	public static void main(String[] args)  {
		int x, y;
		
		/*Merr input nga përdoruesi*/
		Scanner in = new Scanner(System.in);

		System.out.println("Vendos Nr e pare: ");
		x = in.nextInt();
		System.out.println("Vendos Nr e dyte: ");
		y = in.nextInt();

		System.out.println(x + ", " + y);
		if (x > y) {
			System.out.println("Numri i pare " + x + " eshte me i madhi!");
		} else
			System.out.println("Numri i dyte " + y + " eshte me i madhi!");

	}

}

Rezultati i Ushtrimit ne Java

program-java-shqip-max-numra

Detyrë në programim Java

Shtoni kodit të sipërm, kontrollet kur:
a) Përdoruesi nuk fut një numër nga tastiera (rasti kur shkruan shkronjë apo tjetër karakter special)
b) Përdoruesi fut dy numra te barabarte

Dërgoni zgjidhjen tuaj në komente.

Leave a Reply